Tempoa

markobarents2011
Hyvä oli yritys aikoinaan Kirkkoniemessä.

Kauanpa sitä saikin Barentsin mestaruuskisoja käydä, että Gjermundin voittaa. Mutta sellainen päivä koitti minulle viime lauantaina Abiskon tunturikeskuksessa. Muistan 1900-luvun lopun vaiheet, jolloin nuorina poikina suuntasimme milloin Suomeen, Ruotsiin tai Norjaan Gjermundia kaatamaan ja joka kerta paluumatkalla oli tuliaisina vain pettyneitä pohjoissuomalaisia miehiä. 2000-luvulle tultaessa matkat suuntautuivat välillä myös Venäjällekin, mutta koska Gjermund ei (todennäköisesti vanhakantaisena russofobina) Putinin mailla kisaile niin nekin reissut osoittautuivat turhiksi. Mutta nyt tiedän, että Gjermundkin tekee virheitä. Ja tossullakin hänet on vielä jonain päivänä lyötävissä.

GjermundOpettaa
Gjermundin rautainen ote opetuksessa.

Barentsin mestiksien jälkilöylyt kisailtiin sitten HISU:n tempoviestissä, jossa siis pilotoimme käsittääkseni ensimmäistä kertaa valtakunnallisestikin emit-pohjaista tarkkuussuunnistusta. Ja täytyy todeta, että siinä on nykyaika tai no, ainakin tulevaisuus. Korvatkaa siis pihtileimasin 3-5 emitillä riippuen rastien määrästä.

Seuraava koitos onkin sitten ensi viikonloppuna SM Retki-Rogaining Hailuodossa. Koko saaren valtaava tapahtuma onkin näin ratamestarin näkövinkkelistä katsottuna melkoinen haaste, kun luonnonsuojelu- yms. alueita on aika paljon ja silti koko saari tulisi käyttää, jotteivät voittajat ehdi kaikkia rasteja kiertää. Toivottavasti Pallaksen paska ei haise Hailuodossa.

t. SportIdenttinen kaksonen

P.S. Barentsin maiden ensimmäiset kaikkien kesälajien yhteiset olympialaiset eli Barents Gamesit kisataan 8.-9.8.2015 Oulussa. Näyttöjä voi jo alkaa allekirjoittaneelle antaan, jotta saadaan paras jengi Pohjois-Suomesta jalkeille. Tankan kisapaineissa sunnuntaiaamuna irronnut oksennus käytännössä merkitsee sitä, että aika paljon pitää mieheltä näyttöjä tulla jotta valitsijaryhmässä voidaan ottaa edes harkintaan. Mutta pohjaltakin on mahdollista nousta.

3 Comments

  1. Kuulin huhuja että valintaryhmä olis vaihtumassa? Eli ei muutako valinta ryhmään sopiva nainen ja valintaryhmän näkemyksellä sisään.

  2. Kuulin huhuja että valintaryhmä olis vaihtumassa? Eli ei muutako valinta ryhmään sopiva nainen ja valintaryhmän näkemyksellä sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *